Skip links

10 SNELLE TIPS VOOR EEN PERFECTE VLOER

ALLE TIPS BIJ ELKAAR

De laatste kennis over het reinigen & schoonmaken van vloeren PLUS tips van experts.
Informatie over polish, stofvrij schuren, hout & vloerverwarming, houten terrasvloeren, diep Reinigen van vloeren.

VLOEREN BESCHERMEN TEGEN MEUBILAIR

JE HOUTEN VLOER BESCHERMEN TEGEN STOELEN EN MEUBILAIR

In het kielzog van een goede vloerverzorging wordt er veel aandacht besteed aan het beschermen van je vloeren tegen externe verontreiniging en het bewust maken van iedereen in het huis van het belang van vloerbeschermende gewoonten. Het komt nogal eens voor dat meubilair en stoelpoten worden vergeten als mogelijke oorzaak van beschadigingen aan vloeren. Onbeschermde meubel- en stoelpoten kunnen korrels en vuil in de afwerkingslaag (lak of olie) van je vloer schuren. Bij zwaardere meubelstukken loop je meer kans op krassen en butsen. Bij wijze van extra beschermlaag voor je vloer moeten meubels en stoelpoten vloervriendelijk worden gemaakt.

SOORTEN VLOERBESCHERMERS

Hoewel de meeste vloerglijders onder stoelen en meubels verkocht worden als universele vloerglijders voor alle vloersoorten, is het toch aan te raden stil te staan bij het soort glijder dat je moet hebben. Gebruikelijke materialen voor vloerglijders zijn vilt, rubber, kurk, kunststof en metaal. Wees met name voorzichtig met stoelglijders, omdat ze bedoeld zijn om de stoel makkelijk over de vloer te kunnen verplaatsen. Een verkeerd materiaal als stoelglijder kan leiden tot beschadigingen aan je vloer.

  • Voor Tapijt: een harder materiaal zoals staal of kunststof is het beste.
  • Voor Harde vloeren (houten vloeren, keramische tegels, laminaatvloeren etc.): vilt of rubber is het beste. Vilt is het allerbeste. Zorg dat het vilt dik genoeg is voor zelfs de zwaarste meubels. Als je rubber gebruikt, houd dan rekening met eventuele kans op strepen.
  • Voor Zachte vloeren (vinyl, rubber). Vilt, rubber of kunststof is het beste.

NADENKEN OVER HET SCHUIVEN OF VERPLAATSEN VAN MEUBELS

Net als loopverkeer is de vraag hoe vaak meubels verplaatst worden belangrijk bij het kiezen van het juiste soort vloerbeschermers of stoelglijders. Voor zware meubels die niet verplaatst worden is een brede selectie aan vloerbeschermers beschikbaar. Dikke stukken vilt of rubber zijn geschikt voor zware meubels.

Omdat eetkamers en keukens meestal te maken hebben met zwaar meubelverkeer, kan vilt een goede optie zijn. Kunststof kussentjes of glijders slijten na verloop van tijd, dus controleer je stoelglijders af en toe. Afhankelijk van je keukenvloer zou rubber vermeden moeten worden in verband met strepen.

Denk er in woonkamers met banken en sofa’s over na hoe zwaar de meubels het te verduren krijgen. Springen de kinderen regelmatig op de bank en plof jij lekker in je favoriete stoel na een lange werkdag? Aangezien dat soort acties voor kleine bewegingen van de meubels zorgen, moet je goed nadenken over het beste type vloerbeschermer. Een rubber kussentje zou in dit geval een optie kunnen zijn, omdat dat beweging tegengaat.

Bestel uw onderhoudsproducten in onze webshop