Skip links

10 SNELLE TIPS VOOR EEN PERFECTE VLOER

ALLE TIPS BIJ ELKAAR

De laatste kennis over het reinigen & schoonmaken van vloeren PLUS tips van experts.
Informatie over polish, stofvrij schuren, hout & vloerverwarming, houten terrasvloeren, diep Reinigen van vloeren.

VLOEREN REINIGEN IN EEN MUM VAN TIJD

Bespaar tijd met een goed onderhoudsschema en de oplossingen van Bona voor snel & goed reinigen.

Tenzij je schoonmaken leuk vindt, is het misschien handig te weten hoe je snel & slim kan reinigen met Bona. Er zijn ontelbaar veel tips & tricks te vinden, maar de beste manier om je vloeren te reinigen is door gebruik te maken van de juiste gereedschappen en Bona heeft dé oplossing voor jou. Er is geen huis-, tuin- en keukentrucje dat het beter doet dan het consequent volgen van een strak onderhoudsschema. Het echte geheim is dat je met een goed reinigingsschema de aan schoonmaken bestede tijd zelfs kunt verkorten en lekker kan genieten!

REINIGEN VAN VLOEREN OP DE EENVOUDIGE MANIER

Als je je vloeren snel wilt reinigen, heb je aan twee simpele stappen voldoende: droog stoffen en nat reinigen. Door te stoffen verwijder je grote deeltjes vuil die je vloer kunnen vervuilen & gruis die je vloer kunnen bekrassen en beschadigen – terwijl je door nat te reinigen de kleinere deeltjes verwijdert en je vloer schoon achterlaat. Veel mensen breiden deze twee stappen uit naar drie of meer, afhankelijk van de gereedschappen waarover ze beschikken, maar deze twee stappen zijn in principe altijd afdoende.

Bij het reinigen van vloeren is een ‘verdeel en heers’ strategie de beste benadering. Dit maakt het reinigen efficiënter en effectiever, omdat je het vuil en gruis dat je opneemt niet verplaatst. Als het tijd is voor het nat reinigen is een mop met katoenen doek of een emmer NIET NODIG. Door gebruik te maken van een Bona Spray Mop en een Pad die met klittenband aan je mop bevestigd wordt – en al voorzien is van reiniger, weet je zeker dat je niet teveel vloeistof op je vloer brengt. Teveel vloeistof kan vloeren beschadigen en met de Bona Spray Mop wordt er slechts licht beneveld.

VASTHOUDEN AAN EEN VASTE ONDERHOUDSROUTINE

Beschik jij over de discipline om van het snelreinigen van je vloeren een gewoonte te maken? Hieronder volgt een eenvoudige onderhoudsroutine om je vloeren er altijd op hun opperbest uit te laten zien.

  • Verwijder spetters & vloeistoffen en ander onvoorzien vuil direct
  • Stof je vloeren regelmatig en dagelijks als je huisdieren hebt
  • Reinig je vloeren wekelijks

Met deze eenvoudige routine is een goede bescherming van je vloeren mogelijk, terwijl het reinigen in een handomdraai gepiept is. Andere taken, zoals de vloer in de polish te zetten of het diep reinigen van je vloer, kunnen om de 2-4 maanden worden gedaan, afhankelijk van het loopverkeer / de belasting van je vloer.

GEBRUIKEN VAN TIJDBESPARENDE HULPMIDDELEN

Tijd kost geld en elke minuut eerder klaar is eerder genieten. Als je een Bona Premium Microfiber Mop gebruikt of een Bona Spray Mop, dan heb je alles wat je nodig hebt om jouw vloeren er prachtig uit te laten zien. En met de milieusparende Bona Pads is het reinigen in een mum van tijd klaar.

Bona beschikt over veel opties voor het verzorgen van vloeren en voor de beste uitstraling van jouw vloeren. Of je nu hardhout, laminaat, steen of tegels hebt, de vloerreinigers van Bona staan garant voor effectieve en veilige oplossingen voor het huis, je kleintjes – en ons milieu. Ontdek welke vloerverzorgende hulpmiddelen het beste bij jou passen: Bona Reinigers.

Bestel uw onderhoudsproducten in onze webshop