Skip links

10 SNELLE TIPS VOOR EEN PERFECTE VLOER

ALLE TIPS BIJ ELKAAR

De laatste kennis over het reinigen & schoonmaken van vloeren PLUS tips van experts.
Informatie over polish, stofvrij schuren, hout & vloerverwarming, houten terrasvloeren, diep Reinigen van vloeren.

DE BESTE MANIER OM JE MASSIEF HOUTEN VLOER TE REINIGEN: 5 TIPS

Wil je weten wat de beste manier is om je massief houten vloer te reinigen? Hier zijn 5 eenvoudige tips & tricks voor een goede en efficiënte vloeronderhoud, ongeacht je vloer is behandeld met lak, olie of hardwax, of dat deze zich in de kamer, drukke keuken of rustige slaapkamer bevindt. Het vinden van effectieve manieren om je vloer schoon te maken, is een belangrijke stap in de levensduur van je massief houten vloer.

ONS BESTE ADVIEZEN OM MASSIEF HOUTEN VLOEREN TE REINIGEN:

1. ALLEEN NAT SCHOONMAKEN WANNEER NOODZAKELIJK

Dit is misschien wel het gemakkelijkste advies om op te volgen, maar het is een belangrijke stap in je vloeronderhoud. Als je vloer niet echt vuil is of vlekken vertoont, dan volstaat stofzuigen of stoffen. Dit helpt de hoeveelheid water waaraan de vloer wordt blootgesteld te minimaliseren. Als je teveel water gebruikt, dan loop je het risico op het zwellen of verkleuren van het hout, wat tot blijvende schade kan leiden van je houten vloer. De keuken zal je b.v. vaker nat schoonmaken dan de slaapkamer….

2. STOFFEN IS DÉ SLEUTEL VOOR KRASVRIJE VLOEREN

De vloer regelmatig schoonmaken met een Stofpad of een Stofzuiger om vuil en stof te verwijderen om zo je vloer zo schoon mogelijk te houden (als vuil zich ophoopt, kan dit op den duur worden ingelopen). En het is belangrijk dat harde stukken zoals gruis etc. zo snel mogelijk worden verwijderd omdat dit als schuurpapier kan werken – ze kunnen krassen in je vloer maken en je vloer beschadigen. Altijd vóór het nat reinigen deze stap uitvoeren.

3. KIES MET ZORG DE JUISTE REINIGER: BONA HEEFT ZE ALLEMAAL!

Gebruik een pH-neutrale Vloerreiniger – speciaal voor houten vloeren. Reinigers met een te hoge of lage pH-waarde kunnen nl. de houten vloer en de oppervlaktebehandeling beschadigen en vlekken op de vloer veroorzaken. TIP: dus gebruik alleen maar Reinigers met een formulie speciaal voor houten vloeren. Producten zoals waspasta, meubelpoetsmiddel moeten worden vermeden, omdat ze er om bekend staan dat ze een wazige, plakkerige aanslag op je houten vloer kunnen achterlaten.

Bij een geoliede houten vloer: hier moet je een voedende vloerreiniger gebruiken om te voorkomen dat het geoliede houten oppervlak schraal wordt. Voor gelakte houten vloeren is dit niet nodig.

4. VERGEET DE EMMER & DWEIL: HIER IS DE BONA SPRAY MOP

Bij houten vloeren zo min mogelijk water gebruiken, want teveel vocht kan de houten vloer beschadigen. Klassieke moppen laten teveel water op de vloer achter, wat op den duur kan leiden tot verkleurde voegen. Gebruik in plaats van een emmer & dweil (mop) een Bona Spray Mop. Door de kleine, gerichte spray wordt er een zeer kleine hoeveelheid reiniger op de vloer gespoten, genoeg & effectief om goed te reinigen. Vergeet het zware sjouwen met een emmer en gebruik de Bona Spray Mop.

5. GEBRUIK EEN MICROVEZEL REINIGINGSPAD

Gebruik voor een efficiënte en milde reiniging van je vloeren een microvezel reinigingspad (Bona Microfiber Cleaning Pad). Ze verwijderen het vuil effectief zonder al teveel water te gebruiken. Ze zijn ook nog eens machinewasbaar, dus hierdoor op den duur goedkoper dan wegwerpdoekjes en hierdoor beter voor het milieu – en ze zijn hygiënischer voor je huis.

Bestel uw onderhoudsproducten in onze webshop