Skip links

10 SNELLE TIPS VOOR EEN PERFECTE VLOER

ALLE TIPS BIJ ELKAAR

De laatste kennis over het reinigen & schoonmaken van vloeren PLUS tips van experts.
Informatie over polish, stofvrij schuren, hout & vloerverwarming, houten terrasvloeren, diep Reinigen van vloeren.

HET HERSTELLEN VAN KRASSEN, STREPEN EN VLEKKEN OP HOUTEN VLOEREN

Heb je last van vlekken, strepen of krassen op je houten vloer? De ene vloer raakt makkelijker beschadigd dan de andere. Het hangt af van de hardheid van je vloer en de manier waarop het oppervlak is behandeld. Door je houten vloer goed in de gaten te houden en kleine beschadigingen direct te herstellen, houd je je vloer langer mooi.

GEMORSTE VLOEISTOFFEN OP EEN HOUTEN VLOER

Als je een vloeistof op je houten vloer morst, kan dat permanente vlekken veroorzaken, met welk afwerkingsproduct de vloer ook behandeld is. Verwijder gemorste vloeistoffen, zoals water, koffie en wijn etc., direct. Als de afwerkingslaag (lak of olie) versleten of beschadigd is, moet je deze zo snel mogelijk laten behandelen. Het wordt met verloop van tijd namelijk alleen maar erger.

KRASSEN DOOR HUISDIEREN OP EEN HOUTEN VLOER

Onze huisdieren zijn deel van het gezin en lopen door het hele huis – ook op de houten vloeren. De nagels van jouw huisdieren kunnen krassen in jouw houten vloer maken. Het is dan ook belangrijk de nagels zo kort mogelijk te knippen en te voorkomen dat ze te lang worden.

SCHOENSTREPEN OP EEN HOUTEN VLOER

Ongeacht het afwerkingsproduct (lak of olie) loop je altijd het risico dat schoenstrepen hun sporen nalaten op je houten vloer. Het zo snel mogelijk verwijderen hiervan is van cruciaal belang.

ETENSRESTEN VAN HUISDIEREN OP EEN HOUTEN VLOER

Nadat je huisdieren hebben gegeten en gedronken, verwijder altijd direct de etensresten en gemorst water en maak dat vloergedeelte schoon met een nat doekje. Hoe langer het blijft liggen, des te moeilijker het te verwijderen is met kans op blijvende vlekken.

MODDERIGE VOETSTAPPEN OP EEN HOUTEN VLOER

Soms heb je gewoon haast en dan vergeet je bij thuiskomst wel eens je schoenen uit te trekken of de kinderen rennen naar binnen. Men brengt dan gruis en vuil onder de schoenen mee naar binnen, waardoor er krassen op je houten vloer kunnen komen. Of de hond rent met de modderpoten naar binnen …

PENSTREPEN OP EEN HOUTEN VLOER

Hout is een geweldig natuurlijk materiaal en kinderen zitten graag op een houten vloer te spelen. Als ze met pennen of stiften spelen, komt de inkt ook wel eens per ongeluk naast het papier terecht …

WATERVLEKKEN OP EEN HOUTEN VLOER – PLANTENPOTTEN

Veel mensen zetten hun planten in potten direct op hun houten vloer. Bij het watergeven lekken bloempotten vaak zonder dat je het door hebt. Als je de potten dan bij het stofzuigen verplaatst, zie je vaak donkere ronde plekken op je houten vloer.

KRASSEN DOOR MEUBELS OP EEN HOUTEN VLOER

Of dat je houten vloer nu is afgewerkt met parketlak of parketolie, krassen van stoelen en tafels zullen altijd voor schade zorgen en ertoe leiden dat je vloer minder bestand is tegen vuil en vocht.

Bestel uw onderhoudsproducten in onze webshop