Skip links

TRAPACCESSOIRES

Om uw houten parketvloer tot zijn recht laten komen, is het belangrijk dat deze op de correcte manier geplaatst wordt.

Uiteraard wilt u ook de vloer zo lang mogelijk in topconditie houden en hem met de nodige zorg en toewijding behandelen.

Als u een paar eenvoudige regels in acht neemt over plaatsing, bescherming, reiniging en onderhoud, zal u langer genieten van uw prachtige parket.

En met onze superieure onderhoudsproducten uit onze webshop, blijft uw parketvloer als nieuw.

TRAPACCESSOIRES

In een verzorgd interieur is de afwerking van de trap als het verlengde van de vloer. Daarom ontwikkelde Lalegno een eiken meerlagenparket om over uw bestaande treden te monteren. De traptreden hebben een massieve toplaag en uiterst stabiel waardoor ze nog beter bestand zijn tegen slijtage. Zowel rechte treden als hoektreden kunnen ermee worden bekleed.

Standaard worden trapaccessoires onbehandeld geleverd, maar op bestelling kunnen ze meestal worden afgewerkt in de kleur van uw favoriete parket. Vraag info bij uw parketspeciaalzaak.

STANDAARD TRAPTREDEN
De standaard Lalegno traptreden hebben een massief eiken toplaag van 4 mm, ondersteund door 15 mm multiplex.
De treden zijn beschikbaar in volgende afmetingen:

1000 x 290 x 19/4mm
1300 x 380 x 19/4mm
1 pakket bestaat steeds uit 2 treden + 2 tegentreden.

Lalegno overzettreden kunnen worden gebruikt voor alle gesloten trappen die niet breder zijn dan 1300 mm en niet dieper dan 380 mm.

VERZAAGBARE TRAPTREDEN
Ook de verzaagbare traptreden van Lalegno bestaan uit 4 mm eikenhout, maar heeft een multiplex drager van 11 mm.
Deze trede van 1300 x 600 x 15/4mm kan je zelf op maat zagen.

1 pakket bestaat steeds uit 1 verzaagbare trede + 2 tegentreden en 2 rubberen anti-slipstrips.

TRAPNEUZEN
Naast volledige traptreden zijn ook tredeneuzen beschikbaar. Ze zijn vervaardigd uit massieve eik en aangepast aan de profilering van Lalegno vloeren. Ze zijn beschikbaar voor aansluiting op parketvloeren van 10, 15 en 21 mm.

PLAATSING
Voor je met het installeren van de trapaccessoires begint, laat je ze minstens 24 uur acclimatiseren bij kamertemperatuur in de ruimte waar ze worden geplaatst.

1 – Verwijder de oude trapbekleding en alle lijmresten, zodat een vlakke ondergrond ontstaat.

2 – Meet nauwkeurig de exacte maten met behulp van een trapspin. Dat is een speciaal voor de doe-het-zelver ontwikkeld gereedschap, waarmee je de opgenomen maat in één keer overtekenen op de te verzagen overzettrede.

3 – Teken de overzettrede af en zaag op maat.

4/5 – Monteer de overzettreden en de stootborden met montagekit. Breng deze aan volgens de gebruiksaanwijzing van de kit. Bij uitgesleten plekken kunt u extra lijm aanbrengen.