Skip links

10 SNELLE TIPS VOOR EEN PERFECTE VLOER

ALLE TIPS BIJ ELKAAR

De laatste kennis over het reinigen & schoonmaken van vloeren PLUS tips van experts.
Informatie over polish, stofvrij schuren, hout & vloerverwarming, houten terrasvloeren, diep Reinigen van vloeren.

VERMIJD WATER EN AZIJN OP JE HOUTEN VLOEREN – DIT KAN LELIJKE VLEKKEN GEVEN OF JE VLOER DOF MAKEN!

Op zoek naar de beste manier om je houten vloeren te reinigen? Wat voor sommige delen van je huis goed werkt, hoeft niet altijd te werken voor je vloeren…… Het vinden van een effectieve manier om voor je houten vloeren de beste reinigende resultaten te bereiken is een belangrijke stap om je vloeren zo mooi en schoon mogelijk te houden. Vermijd schadelijkse stoffen om geen lelijke kringen of vlekken in je vloer te krijgen. De Bona Methode en de Bona Producten zijn mild voor je houten vloer.

GEBRUIK GEEN WATER EN AZIJN VOOR HET REINIGEN VAN HOUTEN VLOEREN

Veel mensen die snel, eenvoudig en effectief willen reinigen, zweren bij water en azijn. Het reinigen met azijn en water is goedkoop, veilig voor het milieu en over het algemeen prima voor de meeste items in je huis.

Echter, gebruik deze middelen alsjeblieft niet op je houten vloeren.

Azijn en water als huis-, tuin- en keukenoplossing voor het reinigen van je houten vloeren kan negatieve gevolgen hebben voor je houten vloer. Het is belangrijk te realiseren dat je bij het reinigen van je houten vloeren eigenlijk niet het hout reinigt, maar de chemische afwerking op het hout. De lak is de deklaag die je houten vloeren beschermt.

Omdat azijn zuur is, breekt het de lak op het vloeroppervlak af, met minder glans en uiteindelijk is zelfs een doffe uitstraling als onvermijdelijk eindresultaat. Het gebruik van azijn en water kan bovendien leiden tot overmatig veel water op je vloer, met zwelling en verkleuring als gevolg.

DE BESTE MANIER OM JE HOUTEN VLOEREN TE REINIGEN

Als het tijd wordt voor het reinigen van je vloer, sta dan even stil bij de volgende tips voor houten vloeren:

  • Droog schoonmaken: verwijder stof en vuil door te stoffen of te stofzuigen.
  • Nat reinigen: Gebruik een pH-neutrale reiniger die mild is voor je houten vloeren.
  • Gebruik een fijne spraynevel en deel je vloer op in meerdere secties. Voorkom overmatig veel vloeistof op je vloer.
  • Gebruik een microvezel pad. Traditionele vloerdoeken werken ook, maar laten vaak onnodig veel water achter op je vloer.

Als je op zoek bent naar de beste manier om je houten vloeren te reinigen, zet dan een grote streep door azijn en water. Het gebruik van een speciale reiniger voor houten vloeren is een slimme manier om de schoonheid en de uitstraling van je houten vloeren te behouden. De Bona Reinigers voor Houten Vloeren hebben een speciale formule die speciaal geschikt zijn voor houten vloeren.

Bestel uw onderhoudsproducten in onze webshop