Skip links

Osmo voegkit -joint filler 7350 -kleurloos 1 liter

19.95

SKU: 4006850076703

Beschrijving

Kleurloze Voegkit voor het vullen van scheuren en noesten in een houten vloer, wand of meubel. Dit kwaliteitsproduct wordt gekenmerkt door de extreem hoge vullingsterkte, korte droogtijd en goede schuur eigenschappen. Osmo Voegkit wordt gecombineerd met schuurstof en biedt het voordeel van de exacte kleurovereenkomst aan bestaande ondergronden.

Voegkit gebruiken

Osmo Voegkit is geschikt voor het vullen van kleine voegen (<2 mm) en kleine beschadigingen zoals krassen op houten vloeren. De houten vloeren dienen voor behandeling kaal geschuurd te worden tot het onbehandelde hout, de vloer moet vrij zijn van olie, vet en vuil.

Voegkit verwerking

Mix de Voegkit goed voor de toepassing, om eventuele scheiding te voorkomen. Door toevoeging van schuurstof, indien mogelijk van hetzelfde type van hout met een korrelgrootte van 80-120, mengen met dikke pasta (ca. 15% gewicht te verhogen door toevoeging van schuurstof). De juiste pasta samenstelling is belangrijk voor een juiste toepassing. Als het te dik is kan er onvoldoende hechting aan de zijkanten van de noest zijn en kan de vulling worden verwijderd tijdens het schuren. Als de pasta te dun is, laat het een ongevulde noest achter. Gevezelde schuurstof (met name van tropische houtsoorten) kan leiden tot slechte eigenschappen van het mengsel, dit kan ervoor zorgen dat gaten en knoesten niet goed worden gevuld. In dit geval, beperk de hoeveelheid schuurstof. Het is raadzaam schuurstof en pasta in een aparte container te mengen.
Vul de vloer diagonaal met een Dubbelblad Schraper en op de dezelfde tijd pers de pasta stevig in noesten. Herhaal de procedure indien nodig. Na 30-60 minuten kunnen de gedroogde pasta grof (korrel P80) en daarna fijn (korrel P100-120) geschuurd worden zodat er geen hout pasta op het parket achter blijft. Meestal is fijn schuren met P100-120 genoeg. Daarna kan behandeling met verschillende Osmo afwerkingen worden uitgevoerd.Vuil of vlekken achtergelaten door de Osmo Voegkit kunnen snel worden gereinigd met water.

Voegkit verbruik

1 liter is circa voldoende voor 10 -15m2 bij één laag. Het verbruik van het product hangt grotendeels af van de eigenschappen van hout. Alle informatie heeft betrekking op gladde en geschaafde en geschuurde oppervlakken. Andere oppervlakken kunnen leiden tot een ander verbruik.

Voegkit droogtijd

De droogtijd bedraagt ca. 30-60 minuten (bij 23 °C/50 % rel. luchtvochtigheid). Lagere temperaturen en/of hogere luchtvochtig- heid kan van invloed zijn op de droogtijd.
Ventileer goed tijdens het drogen.

Note: Voegkit mengsel en verwerking hangt sterk af van de houtsoort en de schuurstof, het maken van een test is absoluut noodzakelijk

Extra informatie

merk

Osmo