Skip links

Osmo TopOil 3058 Kleurloos Mat 0.5 Liter | Meubel Olie voor Hout | Werkbladolie | tafel – snijplank – Werkbladen | Houtolie – meubelolie

32.00

SKU: 4006850848768

Beschrijving

Voordelen TopOil

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Voedselveilig, onschadelijk voor mens, dier en plant
  • Waterafstotend en slijtvast
  • Bestand tegen huishoudchemicaliën en vlekken

Beschrijving

Osmo TopOil

De TopOil ook wel meubelolie genoemd, is het product voor de bescherming van meubeloppervlakken, keukens, aanrechtbladen en werkbladen. De TopOil is een op olie en was gebaseerd product, dit zorgt na behandeling voor een beschermend oppervlak. Het beschermt tegen vocht en vuil. Het is dus niet erg als er een glas rode wijn valt op het tafelblad, de wijn blijft op de behandeling liggen. Daarnaast is de TopOil makkelijk bij te werken en te onderhouden. De TopOil kan op verschillende manieren worden aangebracht. Dit kan met een kwast of een roller twee dunne lagen worden aangebracht. Tevens kan deze was en olie voor hout met 3 of 4 lagen aangebracht worden met de Osmo Pads of met Poetsdoeken. Meer informatie over het aanbrengen van het product leest u bij het kopje ‘gebruiksaanwijzing’.

TopOil kleur of kleurloos

Er zijn zeven varianten van de TopOil, vijf hiervan zijn met kleur, de andere twee zijn kleurloze varianten. Door het onbehandelde houtoppervlak nat te maken krijgt u een indruk van de uitstraling na behandeling met Osmo TopOil 3058 en de 3028, dit zijn de kleurloze varianten. Na de behandeling wordt een permanente wet-look gecreëerd. De 3058 mag niet op donkere ondergronden en tropische houtsoorten worden aangebracht. De 3028 kleurloos zijdemat kan wel op deze houtsoorten aangebracht worden. Wel is het advies om altijd eerst een test te maken.

De andere vijf varianten zijn ideaal voor de gekleurde bescherming van lichte houtoppervlakken zoals meubels en keukens te behandelen. De TopOil 3068 bevat een klein aandeel wit pigmenten, dit zorgt in de meeste gevallen voor een “onbehandelde uitstraling”, de wit pigmenten zorgen voor de lichte kleur op het hout. De 3068 kan op ruwe en donkere houtsoorten en ondergronden een witte waas geven, dit product is uitsluitend beschikt voor lichte houtsoorten zoals eiken en vuren.

De TopOil 3061 Acacia bevat een donkerbruin pigment. Verder bevat de TopOil 3037 Wit, iets meer wit pigmenten dan de 3068 Natural, waardoor de behandeling iets witter wordt. De TopOil 3038 Terra en 3039 Grafiet bevatten net als de Acacia donkere pigmenten. De TopOil met kleur (rollend of kwastend) kan op twee manieren worden aangebracht: de eerste laag aanbrengen met het product, de tweede laag aanbrengen met een transparante TopOil (de 3028 of 3058). Er kan ook worden gekozen om de TopOil met kleur aan te brengen met twee dunne lagen, dit zorgt voor een meer intensieve kleur. Wanneer u de TopOil met kleur gaat poetsen met de Pads is het aan te raden om maximaal 2 lagen te poetsen en vervolgens af te werken met 1 of 2 lagen kleurloze TopOil 3028 of 3058.

Tafel behandelen met Osmo TopOil

Lichte houtsoorten zoals eiken, beuken en vuren zijn ideaal voor de behandeling met de Osmo TopOil. Een eiken tafel behandelen kan met zowel een kleurpigment als met een kleurloze variant. U kunt ervoor kiezen om het tafelblad te behandelen met de TopOil 3068 Natural. Na behandeling creëert dit een onbehandelde uitstraling, de mooie kleur van het lichte hout blijft behouden. De eiken tafel oliën kan ook met andere kleuren of met een kleurloze variant. Lees bij het kopje ‘gebruiksaanwijzing’ hoe u de Osmo TopOil het beste kunt aanbrengen. Bent u naar iets anders opzoek voor het behandelen van uw eiken tafel? Neem even contact met ons op via de mail of de telefoon.

Osmo TopOil onderhouden

Dankzij de Spray Cleaner is het gemakkelijk om even snel de houten tafel of -keuken schoon te maken. Verwijder alle grove objecten, zoals kruimels en stof en spuit de Cleaner op het oppervlak. Voor lichte slijtage plekken kan de Osmo Vloeibare Onderhoudswas Spray gebruikt worden. Deze handige Spray spuit u gemakkelijk op de slijtage plekken, zodat deze weer opgefrist worden.

Voedselveilig

De Osmo TopOil bevat het keurmerk; Voedselveilig. Dit betekent dat er na droging van de TopOil de tafel of keuken veilig is om van te eten. Dit maakt het product ook zeer geschikt is borrel- en snijplanken.

Alle varianten zijn uitsluitend beschikbaar in 0,5L verpakkingen.
1L is circa voldoende voor 24 m2 bij één laag.

Note: Voor oppervlakken die al zijn behandeld met Osmo of met een ander merk of product dient altijd eerst een test gemaakt te worden. Bij renovatie is altijd het advies om maximaal één laag aan te brengen. Wanneer er meer lagen worden aangebracht is er een kans dat de tweede laag niet hecht, waardoor deze laag er makkelijk af te krassen is. Bij de veelgestelde vragen leest u hoe een test moet worden uitgevoerd.

Note: De TopOil 3058 mat en 3068 natural, mogen niet worden aangebracht op donkere en tropische hardhoutsoorten, hierdoor kan een witte waas ontstaan op het hout.

Let op: Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van de Osmo TopOil moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Extra informatie

merk

Osmo