Skip links

Osmo Terrasolie 016 Bangkirai Donker – 0,75 liter | Terrasolie Buiten | Zwarte Beits voor buiten | Vlonder Olie

Oorspronkelijke prijs was: €55.00.Huidige prijs is: €36.50.

SKU: 4006850893485

Beschrijving

Osmo Vlonder- en Terrasolie

Osmo Terras-Olie is een op olie gebaseerd product, na behandeling wordt een beschermd oppervlak gecreëerd. Het oppervlak is dan bestand tegen water en vuil. De behandeling is zeer geschikt voor de bescherming van houten terrassen, vlonders en schuttingen. Deze houtolie voor buiten kan allerlei houtsoorten behandelen, denk hierbij aan: Bankirai, Douglas, Vuren, Teak en Lariks.

Er zijn meerdere kleuren van de Terras-Olie verkrijgbaar, zoals de Bankirai Olie 016 en de Douglas Olie 004. Deze kleuren zijn gerelateerd aan de kleuren van de verschillende houtsoorten waarnaar ze vernoemd zijn. Maar dit betekent niet dat ze alleen voor het type hout waarnaar ze vernoemd zijn bestemd zijn. U kunt bijvoorbeeld de Terras-Olie Douglas gewoon op een andere houtsoort aanbrengen dan Douglas hout. Tevens is er een kleurloze variant Teakolie 007, dit product bevat geen kleurpigmenten. De Terras-Oliën met een kleurpigment bieden een bescherming tegen Uv-straling van de zon (vergrijzing). De kleurloze variant 007, biedt geen bescherming tegen de Uv-stralen.

Anti-Slip Terrasolie

Ook is er een Osmo Anti-Slip Terras-Olie. Deze variant is uitermate geschikt voor houten terrassen en trappen buitenshuis. De Anti-Slip Terrasolie brengt u over de gewone terrasolie aan, dit kan een olie zijn of zonder kleur. Na het aanbrengen van de Anti-Slip Olie zal het oppervlak niet meer glad zijn en daarbij is het beschermd tegen elk weertype.

Als toplaag op een gekleurd terras maken kleurloze oliën van Osmo (Teak-Olie 007 en Anti-Slip Terras-Olie) een minder intense kleur en pigmentatie mogelijk. Anti-Slip Terras-Olie heeft een antislip effect en voorkomt groene aanslag op het oppervlak.

Tuinmeubelolie

De Terras-Olie kan ook prima gebruikt worden als Tuinmeubelolie. Het creëert een mooie uitstraling en zorgt ervoor dat de tuinmeubels goed beschermt zijn tegen alle weertypen. Ook is de tuinmeubelolie verkrijgbaar in een spray vorm. De Osmo Tuinmbeubelolie Spray, onderhoud en verfraaid tuinmeubels bestaande uit verschillende houtsoorten. Het is tevens geschikt voor als kleurloze afwerking voor kleurloos behandeld tuinmeubilair en licht belaste oppervlakken.

Hout ontgrijzen

Is het hout vergrijsd? Dan is het aan te raden om het terras eerst te behandelen met de Osmo Power-Gel Houtontgrijzer. Deze hout ontgrijzer haalt de natuurlijke kleur van het hout weer naar boven. Na droging kan het terras behandeld worden met een Terras-Olie naar keuze.

Extra informatie

merk

Osmo