Skip links

Osmo Natuurlijke Olie Beits Buiten 903 Basaltgrijs | 2.5 liter | Schutting Beits | Houtbeits voor buiten | Hout beits kleur

Oorspronkelijke prijs was: €115.00.Huidige prijs is: €98.95.

SKU: 4006850836710

Beschrijving

Voordelen Natuurlijke Olie-Beits

  • Grond- en afwerklaag in 1
  • Waterafstotend, weer- en UV-bestendig
  • Hoog rendement, 1L = 26m2 behandelen
  • Afwerklaag is bestand tegen schimmels-, algen- en zwammenvorming
  • Bestaat voor 100% uit natuurlijke stoffen

Beschrijving

Osmo Natuurlijke Olie-Beits

De Osmo Natuurlijke Olie-Beits is een op olie en was gebaseerd product. Na behandeling wordt er een beschermd oppervlak gecreëerd en blijft de houtstructuur zichtbaar. Het oppervlak is dan bestand tegen water en vuil. Deze Buitenbeits is zeer veelzijdig te gebruiken, zo kan het worden aangebracht op: schuttingen, deuren, carports, houten gevels, balkons, houten terrassen, palen, pergola’s, tuinmeubels en tuinhuisjes, eigenlijk dus al het buitenhout.

Doordat de Osmo Natuurlijke Olie-Beits zowel als grond en als afwerklaag gebruikt wordt is het zeer gebruiksvriendelijk en heb je aan één product voldoende voor een volledige behandeling. Er hoeven dus niet meerdere producten aangeschaft te worden. De Natuurlijke Olie Beitsen met een kleurpigment bieden een bescherming tegen Uv-straling van de zon, de kleurloze variant (701, Mat) doet dit niet. Wanneer hout niet beschermd wordt tegen Uv-stralen wordt het hout grijs. Om deze grijze kleur van het hout te verwijderen kunt u de Power-Gel (houtontgrijzer) gebruiken.

Matte toplaag

Wanneer de ondergrond van het hout de olielaag niet gelijkmatig opneemt ontstaat een oneven kleurbeeld. Voor een verbeterde, gelijkmatige en mattere toplaag adviseren wij het nabehandeling met de Natuurlijke Olie-Beits 701 (kleurloos, mat) aan. Daarmee worden blazende oppervlakken mat en ontstaat een gelijkmatig en elegant beeld.

Natuurlijke Beits op basis van Olie

De Natuurlijke Olie-Beits (Buitenbeits) van Osmo is gemaakt op olie basis. Dit zorgt ervoor dat het hout beschermt wordt van binnenuit en dat het oppervlak kan blijven ademen. Na behandeling is het hout beschermt tegen zon, regen en wind. Daarbij kan het houtoppervlak eenvoudig en plaatselijk bijgewerkt worden.
Andere beitsen zijn gemaakt op waterbasis. Dit zorgt ervoor dat op het hout niet goed is beschermd tegen water of dat het hout niet goed kan ademen. Dit kan ervoor zorgen dat de laag op het hout minder beschermd is en dat het hout gaat scheuren of afbladderen.

Natuurlijke Olie-Beits voor hout

De Natuurlijke Olie-Beits is erg geschikt voor de behandeling van een schutting en ander buiten hout. Dankzij de vele varianten van dit product is er een grote keuze mogelijkheid. Zo is er een zwarte beits (712), een witte beits (900) en een grijze beits (903, 905, 906 of 907). De Schutting Beits kan met twee lagen worden aangebracht, waarna het bestand is tegen vocht en zon. Na behandeling met de buitenbeits blijft de houtstructuur zichtbaar, wat voor een mooi resultaat zal gaan zorgen.

Beschikbare inhoudsmaten: 0,75L en 2,5L
1L is circa voldoende voor 26 m2 bij één laag

Let op: Ruw, oud of hout dat onbehandeld buiten heeft gelegen, neemt vaak meer product op, waardoor er meer Osmo Natuurlijke Olie Beits nodig is dan aanbevolen. Bij nieuw hout is het advies om het hout eerst minimaal 6 weken te laten verweren. Dit zorgt ervoor dat het hout beter bestand is tegen het buitenklimaat. Na het verweren kan het hout worden ontgrijs met Osmo Houtongrijzer.

Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van de Natuurlijke Olie Beits moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Tip: schaf altijd iets meer product aan dan voor de aanbevolen vierkante meters. U kunt namelijk het oppervlak onderhouden en bijwerken met de Beits.

Extra informatie

merk

Osmo