Skip links

Osmo Hardwax Olie Original 3062 Kleurloos Mat 2.5 Liter

Oorspronkelijke prijs was: €139.00.Huidige prijs is: €97.95.

SKU: 4006850117987

Beschrijving

Voordelen Osmo Hardwax-Olie Original

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Beschermt tegen vocht en vuil
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
  • Ook geschikt voor kinderspeelgoed

Beschrijving

Hardwaxolie Original voor houten vloer

De Osmo Hardwaxolie Original Kleurloos is een op olie en was gebaseerd product, dit zorgt na behandeling voor een beschermend oppervlak. De uitstraling die de houten vloer hierdoor krijgt is zeer natuurlijk, het product benadrukt namelijk de kleur van het hout. Door het onbehandelde hout nat te maken krijgt u een indruk van de uitstraling na behandeling met de Hardwaxolie. Na behandeling met dit product wordt een permanente wet-look gecreëerd. Dit geldt wanneer alleen de Hardwaxolie Original kleurloos wordt gebruikt. Wanneer u eerst een kleur aanbrengt en daarna een kleurloze laag op het hout wordt er geen wet-look effect gecreëerd.De combinatie van was en olie voor houten vloeren is ook uitermate geschikt voor houten meubels. Na behandeling met deze Osmo Hardwaxolie Original is het oppervlak beschermt tegen allerlei vloeistoffen zoals: water, bier en cola. Een ander voordeel van het behandelen met dit product is dat het plaatselijk bij te werken is, bovendien is het na droging niet schadelijk voor mens, dier en plant. Geschikt voor de volgende houtsoorten: eiken, beuken, esdoorn, berk, beuken, essen, lariks en nog vele andere houtsoorten. Kijk bij het kopje documenten of uw houtsoort ook geschikt is om te behandelen met de Hardwaxolie. Er zijn vier varianten van de Hardwaxolie Original, glanzend, zijdemat, semi-mat en mat.

Osmo Hardwaxolie glanzend (Osmo 3011)

De Hardwaxolie 3011 glanzend zorgt voor een glanzend oppervlak. Deze variant heeft de meeste glans in het product van alle Hardwax Oliën. Deze variant wordt aangebracht op vloeren, maar ook op bijvoorbeeld epoxy tafels.

Osmo Hardwaxolie zijdemat (Osmo 3032)

De Osmo 3032 droogt zijdemat op, dit betekent dat het product nog aardig wat glans in het product heeft, maar minder glanzend is dan de 3011. De Osmo 3032 voor vooral aangebracht op houten vloeren, maar ook meubeloppervlakken.

Osmo Hardwaxolie semi-mat (Osmo 3065)

De Osmo 3065 is weer iets matter dan de Osmo 3032, deze variant bevat dus minder glans in het product. De Osmo 3065 zit qua glansgraad tussen de zijdemat en de mat in. Dit maakt deze variant dus een zeer fijn product, wanneer u niet kunt kiezen tussen zijdemat en mat.

Osmo Hardwaxolie mat (Osmo 3062)

De Osmo 3062 is de meest matte versie van de Hardwaxolie. Bij de Osmo 3062 mat zit geen glans in het product. Omdat deze variant geen glans in het product heeft, bevat het een klein aandeel witte matering. Dit zorgt ervoor dat op donkere oppervlakken de 3062 een beetje wit kan uitslaan. Breng daarom op donkere ondergronden en tropische hardhoutsoorten niet de 3062 mat aan, maar kies dan bijvoorbeeld voor de 3065 semi-mat.

Twee-laags systeem
De Hardwaxolie maakt gebruik van een twee-laags systeem, de eerste laag trekt volledig in het hout, de tweede laag hard uit in de bovenste poriën van het hout. Daarom wordt er altijd geadviseerd om twee lagen van de Hardwaxolie aan te brengen.

Er kan ook gekozen worden om de eerste laag te behandelen met een Osmo product met kleur. Denk hierbij aan de Hardwaxolie Farbig, Decorwas of Olie-Beits. Als toplaag kan het dan worden afgewerkt met de Hardwaxolie Original. Er hoeven dan geen twee lagen Hardwaxolie Original worden aangebracht.

Na het aanbrengen van één laag Hardwaxolie Farbig of de Effect-Natural is één laag van de Hardwaxolie Original voldoende. Wanneer het houten oppervlak met één laag wordt gepoetst met de Decorwas of de Olie-biets dienen er nog twee lagen Hardwaxolie Original overheen worden gebracht met een roller of kwast. Wanneer er twee lagen worden gepoetst van diezelfde producten is één laag Hardwaxolie Original voldoende voor een goede bescherming van het oppervlak.

Onbehandelde uitstraling

Voor een onbehandelde uitstraling voor lichte houtsoorten zoals eiken kan er gekeken worden naar de Hardwaxolie Effect Natural 3041. Deze Hardwaxolie heeft een klein aandeel wit pigment in het product dat er voor zorgt dat lichte hout soorten ook licht van kleur blijven. Als tweede laag kan dan de Hardwaxolie Original Kleurloos worden aangebracht voor een goede bescherming van het oppervlak.

Hardwaxolie Original voordelen

De Hardwaxolie is de ideale olie voor houten vloeren. Het product is gemakkelijk aan te brengen en te onderhouden. Deze houten vloer olie heeft voor de rest als voordeel dat het zwaar belastbaar is, speeksel- en zweet bestendig, geschikt voor kinderspeelgoed, resistent tegen koffie, bier en wijn, plaatselijk bij te werken en bovendien is het na droging niet schadelijk voor mens, dier en plant. Ook is het product na volledige droging geurloos, en heeft het een milde geur tijdens het drogingsproces.

Hardwaxolie Onderhoud

Na de behandeling met de Osmo Hardwaxolie is het van belang dat de vloer ook onderhouden wordt. Dit zal zorgen voor langer plezier van de houten vloer. De Wisch-Fix is het middel om de houten vloer mee te dweilen en te reinigen. Het product bevat een klein aandeel was, dit zorgt ervoor dat de vloer gevoed wordt. Het is aan te raden dit wekelijks tot tweewekelijks te gebruiken. Na verloop van tijd kan het gebeuren dat looppaden en veelgebruikte stukken op het oppervlak gaan slijten. Dan is de Vloeibare Onderhoudswas- en reinigingsmiddel is ideaal om te gebruiken. Het product is geschikt voor het verfrissen van slijtageplekken. Lees hier alles over het onderhouden van een houten vloer.

Note: Voor oppervlakken die al zijn behandeld met Osmo of met een ander merk of product dient altijd eerst een test gemaakt te worden. Bij renovatie is altijd het advies om maximaal één laag aan te brengen. Wanneer er meer lagen worden aangebracht is er een kans dat de tweede laag niet hecht, waardoor deze laag er makkelijk af te krassen is. Bij de veelgestelde vragen leest u hoe een test moet worden uitgevoerd.

Let op: Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van de Hardwaxolie moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Extra informatie

merk

Osmo