Meerlagige eiken vloeren

meerlagige vloeren   meerlagige vloeren   meerlagige vloeren   meerlagige vloeren   meerlagige vloeren   meerlagige vloeren   meerlagige vloeren   meerlagige vloeren

Waarom meerlagenparket kiezen ?

Je bent gewonnen voor de warme uitstraling van een houten vloer, maar hoe kies je uit de ontelbare mogelijkheden binnen het gamma aan houten vloeren? Een ding is zeker, als je voor houten bevloering gaat, is meerlagenparket voor jou een zeer goede optie. Wij geven je 10 goede redenen om te kiezen voor meerlaags parket:

1.  Meerlaags parket is STABIEL en het best bestand tegen vervorming    

Hout leeft en past zich aan bij wisselende temperaturen en luchtvochtigheid. Onder invloed van een wisselend binnenklimaat en het voortdurende krimpen en zwellen van het hout gaan massieve vloeren na verloop van tijd vaak schotelen of vervormen.
Meerlagig parket is speciaal ontworpen om die natuurlijke beweging van het hout, en dus ook de vervorming, zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarom is dit type parketvloer samengesteld uit twee of meer lagen hout. De toplaag van edelhout wordt immers onder hoge druk kruiselings verlijmd op een gestabiliseerde onderlaag. Het gevolg daarvan is dat de spanningen die kunnen ontstaan bij verschillen in relatieve luchtvochtigheid opgevangen worden en de vloer dus wint aan stabiliteit. Na correcte plaatsing in gezonde woningen beweegt dit type vloer nauwelijks.

2.  Meerlaags parket is ideaal bij NIEUWBOUW OF RENOVATIE   

Een meerlaagse parketvloer is uiteraard geschikt voor toepassing in nieuwbouwwoningen, maar levert ook de beste resultaten op voor renovatieprojecten. Bij verbouwingen plaatst men parket vaak bovenop een bestaande vloer en dan is het belangrijk dat de hoogteverschillen niet te groot worden. Meerlagenparket is daarom verkrijgbaar in verschillende vloerdiktes die perfect afgestemd kunnen worden in functie van de totale vloerhoogte en/of de hoogte van de chape. 

3.  Meerlaags parket is uitermate geschikt voor gebruik met VLOERVERWARMING

Meerlagenparket is door zijn opbouw en samenstelling beter geschikt voor gebruik met vloerverwarming dan massief parket. Een parketvloer opgebouwd uit twee of meer lagen is immers stabieler dan een product uit één laag (massief hout).
Als je voor vloerverwarming kiest, doe je voor de plaatsing van de vloer het best een beroep op een parketprofessional. De vloer moet dan immers zeer nauwgezet geplaatst worden volgens welbepaalde specificaties en instructies. Meer informatie over plaatsing met vloerverwarming vind je hier.   

4.  Meerlagenparket is gemakkelijk ZELF TE PLAATSEN     

Een vakman staat natuurlijk garant voor een zorgeloze plaatsing en een goede opvolging qua onderhoud van de vloer. Maar een goed geïnformeerd klusser kan het ook zelf. Om de plaatsing nog makkelijk te maken, zijn sommige vloeren zelfs voorzien van een kliksysteem, zoals bij laminaatvloeren.  
Hou er wel rekening mee dat je werkt met een levend materiaal. Lees zorgvuldig de plaatsingsinstructies voor je aan de slag gaat en volg ze nauwkeurig.    

5.  Meerlagenparket is OVERAL IN HUIS te gebruiken        

Wil je een meerlagenparket in de keuken of de badkamer? Dat is uiteraard mogelijk, als je je goed informeert en later bewust met je parketvloer omspringt. Vraag zeker vooraf raad aan een parketspecialist: hij gaat na of de ruimte en de ondergrond geschikt zijn. Hij zal je ook adviseren over welke beschermende onderhoudslaag je moet aanbrengen om de vloer te verzegelen. Zorg er in vochtige ruimtes voor dat de vloer niet te nat wordt en droog vochtige vlekken goed na. Zo kan het water niet in de vloer of tussen de voegen dringen. 

6.  Meerlagenparket is DUURZAAM   

De toplaag van de meeste meerlaagse parketvloeren kan na verloop van tijd herschuurd worden. Als na een aantal jaar je smaak verandert, of als je de kamer in een nieuw kleedje steekt, hoef je dus geen nieuwe vloer te plaatsen. Je kan de planken gewoon opschuren en een nieuwe afwerking geven. Zo gaat je vloer dus zeer lang mee.

7.  Meerlagenparket is MILIEUVRIENDELIJK en gemaakt met respect voor de natuur

Bij meerlagenparket is de toplaag gemaakt van het beste edelhout, zoals eik of tropisch hardhout. Voor de stabiliserende verstevigingslagen wordt gebruik gemaakt van houtsoorten die sneller aangroeien. Daardoor garandeert Lalegno dat de impact op de natuur en het milieu zo klein mogelijk blijft. Meer over de milieubewuste keuzes van Lalegno lees je hier.

8.  Meerlagenparket biedt ZOVEEL KEUZE    

Meerlagig parket bestaat niet alleen in verschillende diktes, maar ook in verschillende breedtes, die vaak met elkaar te combineren zijn. Bovendien zijn er voor elk van de verschillende houtsoorten en houtsorteringen tal van prachtige behandelingen en afwerkingen mogelijk. Het resultaat varieert van zeer strakke designvloeren over tijdloos modern tot vloeren met klassieke landelijke charme. Keuze te over, dus, aangepast aan iedere stijl. Wij inspireren je graag in je zoektocht naar de perfecte parketvloer.

9.  Meerlagenparket is GEMAKKELIJK TE ONDERHOUDEN

Als u een paar eenvoudige regels in acht neemt over bescherming, reiniging en onderhoud, zal u nog langer genieten van het wonderlijke hout en blijft uw parket als nieuw.
Op onze website vindt u, naast algemene verzorgingstips, voor iedere vloer een gepersonaliseerde onderhoudsfiche.      

 10. Meerlagenparket is er ook voor een BEPERKT BUDGET

En tenslotte, meerlaags parket van Lalegno is er voor ieder budget.
Wij hebben parketvloeren in verschillende prijsklassen. Die zijn telkens een perfecte weerspiegeling van de kwaliteiten en afwerkingsbehandelingen van iedere parketvloer. Ook bij parketvloeren bestaan er immers geen mirakels. Informeer u dus grondig in onze brochures, laat u inspireren door onze website of vraag een staal aan van uw lievelingsparket. Eén ding is zeker, dat de prijs/kwaliteitsverhouding van een Lalegno-parket bijzonder goed zit, zal men u bij verkooppunt in de buurt graag bevestigen.   

Webshop

Koop je parket online in onze webshop

 

LagLegno

Het meerlagenparket van Lalegno.

LaLegno parket

Onderhoudsproducten

Bona maakt van de verzorging van je vloeren kinderspel.

Bona onderhoudsproducten

Vinylvloeren

Een Coretec vinylvloer past altijd bij jouw stijl, is gemaakt voor het echte leven en ontworpen voor eenvoud.

Coretec Essential

Offerte

Wenst u graag een offerte op maat voor de aankoop en/of plaatsing, herstelling of herschuren van parket ?

Offerte aanvragen

Herstellingen

Het herstellen van parketvloeren vereist vakmanschap en ervaring die men enkel na jaren van praktijk beheerst.

Herstellen parketvloer

Herschuren

Voor ons is schuren een passie. Oude, versleten vloeren zo goed als nieuw maken, is telkens weer een uitdaging.

Herschuren parketvloer

Bouwdroger

Op zoek naar een bouwdroger voor het ontvochten van een ruimte ?

Bouwdroger huren

Janssen Parketvloeren

Natienlaan 37
8300 Knokke
BE 0677.349.713

Contact

info@janssenparketvloeren.be
TEL: 0475 559148

Algemene voorwaarden
Privacy