Collecties meerlagige eiken vloeren

Eiken vloeren

Wie nadenkt over parketvloeren, denkt automatisch aan eikenhout. Dat is immers de klassieke referentie als het op parket aankomt.

Als symbool van wijsheid speelt de eik al eeuwenlang een bijzondere rol in de menselijke geschiedenis. Het hout van de eik is immers één van de best gekende en meest gebruikte. Het is hard en duurzaam, maar toch vlot bewerkbaar. Eikenhout kent binnenshuis bijzonder veel toepassingen, van sierlijke meubels tot stevige steunbalken. Daarom is het ook een dankbare houtsoort voor vloerbekleding.

Waarom kiezen voor eik ?

Er Is heel veel keuze als het om parketvloeren gaat, maar toch staat zowat overal ter wereld eik helemaal bovenaan het lijstje. En daar zijn goede redenen voor! Wij zetten even vijf sterke punten van eiken parket voor je op een rijtje:     

1. Mooier, jaar na jaarHet verfijnde gevoel dat uitgaat van eikenhout kent geen vergelijk. De nerftekening en structuur van eikenhout getuigen van een schoonheid, zoals alleen de natuur zelf die kan maken. Het stukje natuur dat je met een eiken vloer naar binnen haalt, wordt bovendien almaar mooier en wint met de jaren aan karakter en charme.

2. Hard, slijtvast en duurzaamDe hoge hardheid en slijtvastheid van eikenhout beschermen je portemonnee. Een eiken vloer gaat immers vele jaren mee, kan goed gerenoveerd worden en is aan te passen aan stijlveranderingen in je interieur. Zo hoef je niet om de haverklap je vloer te vervangen.
Eikenhout is bovendien ook bestand tegen insecten en schimmels. Dat zorgt voor een beter, hygiënischer en gezonder leven bij je thuis.

3. Snel en eenvoudig te reinigenIn tegenstelling tot sommige andere vloerbedekkingen, die een echte stofmagneet kunnen zijn en soms zelfs allergieën veroorzaken, is (eiken)hout heel snel en makkelijk schoon te houden.

4. Je huis wordt meer waardEen eiken vloer geeft niet alleen een gevoel van warme gastvrijheid aan je huis of kantoor, maar voegt ook financiële waarde toe aan je eigendom.
Vooral sedert de opmars van het samengesteld parket hoeft een eikenhouten vloer geen fortuin meer te kosten. Als je kiest voor eik als vloerbedekking, zal dat een investering zijn die geld opbrengt, zelfs als je op termijn je huis wil verkopen.

5. Eik is veelzijdigEikenhout laat zich goed kleuren en behandelen waardoor het perfect past binnen elke stijl van interieurinrichting. En het laat je toe te spelen met lengte en breedte, waardoor het ruimtelijk effect op de leefruimte helemaal kan veranderen.

Europese of Japanse eik: Ge-eikt een uitstekende keuze !

De ene eik is de andere niet! Er zijn wereldwijd wel meer dan 50 verschillende eikensoorten gekend. Lalegno gebruikt voor de productie van haar parketvloeren twee types eikenhout:

 

EUROPEES EIKEN (QUERCUS ROBUR)

Bij ons gekend van het antiek meubilair.

Het kernhout van onbehandeld Europees eiken bevat veel looizuur en heeft een kleurenpalet van licht- tot donkerbruine tinten.

Het heeft een vrij uitgesproken houttekening.

JAPANS EIKEN (QUERCUS MONGOLICA)

Dit is hout van uitstekende kwaliteit.

Onbehandeld Japans eiken is vrij licht van kleur. Het hout laat zich gemakkelijk afwerken naar de gewenste tint en is onderhoudsvriendelijk en duurzaam.

Het heeft een minder uitgesproken houttekening dan Europees eiken.

Lalegno heeft een zeer breed assortiment aan eikenhouten parketten, zowel voor een klassieke als een moderne uitstraling.

Webshop

Koop je eiken parket online in onze webshop

 

LagLegno

Het meerlagenparket van Lalegno.

LaLegno parket

Onderhoudsproducten

Bona maakt van de verzorging van je vloeren kinderspel.

Bona onderhoudsproducten

Vinylvloeren

Een Coretec vinylvloer past altijd bij jouw stijl, is gemaakt voor het echte leven en ontworpen voor eenvoud.

Coretec Essential

Offerte

Wenst u graag een offerte op maat voor de aankoop en/of plaatsing, herstelling of herschuren van parket ?

Offerte aanvragen

Herstellingen

Het herstellen van parketvloeren vereist vakmanschap en ervaring die men enkel na jaren van praktijk beheerst.

Herstellen parketvloer

Herschuren

Voor ons is schuren een passie. Oude, versleten vloeren zo goed als nieuw maken, is telkens weer een uitdaging.

Herschuren parketvloer

Bouwdroger

Op zoek naar een bouwdroger voor het ontvochten van een ruimte ?

Bouwdroger huren

Janssen Parketvloeren

Natienlaan 37
8300 Knokke
BE 0677.349.713

Contact

info@janssenparketvloeren.be
TEL: 0475 559148

Algemene voorwaarden
Privacy