Structuur en kleur

Verouderde vloeren

Verschillende verouderingstechnieken

Borstelen, zandstralen en klieven zijn in feite technieken die het hout ouder doen lijken dan het is. Maar onze vakmensen hebben nog een pak andere vaardigheden in huis waardoor het lijkt alsof uw vloer al heel veel heeft meegemaakt en verhalen zou kunnen vertellen die thuishoren in geschiedenisboeken. Ze geven je vloer steevast extra karakter en sfeer.

Handverouderd of getrommeld?

Om het hout voor je parketvloer echt oud te laten lijken, worden er op verschillende plaatsen (op de plank en op de voeg) willekeurig deukjes en krasjes aangebracht. Zo lijkt het hout de tand des tijds doorstaan te hebben. Als dat proces volledig met de hand gebeurt, spreken we over handverouderde vloeren. Lalegno heeft een aantal zeer bijzondere handverouderde vloeren.

Omdat het handverouderen van parketvloeren zeer tijdrovend en dus duur is, gebeurt dat proces soms ook mechanisch. De planken gaan in een speciale machine en worden getrommeld, zoals dat heet. De planken worden er bewerkt met stenen, bouten, spijkers en moeren. Zo ontstaan deuken, krassen en spijkergaatjes die je vloer een authentieke look geven die niet te onderscheiden valt van een echte antieke vloer. Lalegno heeft getrommelde vloeren met een zeer natuurlijke uitstraling. 

Handgeschraapt

Ook deze verouderingstechniek geeft je parketvloer een absolute meerwaarde. De stijl dankt haar naam aan de vroeger veelgebruikte schrijnwerkerstechniek van het hout schrapen. De timmerman trekt een mes met aan beide zijden een handvat over de plank naar zich toe. Daarbij worden dus houtdelen afgeschraapt met de bedoeling om de plank egaal glad te maken. Zo ontstaan er schraapmarkeringen en voelbare oneffenheden, vooral rondom knoesten en kwasten, omdat het hout daar harder is.

Handschrapen is een ambachtelijk procedé dat erg arbeidsintensief is, maar die elke plank van je vloer een levendige textuur geven. Zo krijgt je vloer de allure een antiek parket, waarop al jaren met plezier is geleefd.

De vaklui van Lalegno passen diverse handschraaptechnieken toe, die elk op hun eigen manier de look van onze parketvloeren kracht bijzetten.

  • Antiek handgeschraapt: Bij handschrapen is het gebruikelijk de planken in de lengte af te schrapen, in vrij rechte lijnen. Bij antiek handgeschraapte vloeren wordt het eikenhout geschraapt volgens de richting van de houttekening. Dat geeft een nog indrukwekkender resultaat. Kijk maar hoe prachtig de 15-CLASSIC-180-GRAVES-BA van Lalegno is!
  • Old Wood Effect: Dit delicaat antikeerprocédé speelt dan weer subtiel met de houtnerf en leidt tot zeer mooie effecten, waarbij de natuurlijke schoonheid van de knoop benadrukt wordt en in het hout overvloeit. Het Old Wood Effect siert onder andere de 15-CLASSIC-220-RHONE-V/B en de 15-CLASSIC-220-MONTRACHET-V/B.

 

Webshop

Koop je verouderde parket online in onze webshop

 

LagLegno

Het meerlagenparket van Lalegno.

LaLegno parket

Onderhoudsproducten

Bona maakt van de verzorging van je vloeren kinderspel.

Bona onderhoudsproducten

Vinylvloeren

Een Coretec vinylvloer past altijd bij jouw stijl, is gemaakt voor het echte leven en ontworpen voor eenvoud.

Coretec Essential

Offerte

Wenst u graag een offerte op maat voor de aankoop en/of plaatsing, herstelling of herschuren van parket ?

Offerte aanvragen

Herstellingen

Het herstellen van parketvloeren vereist vakmanschap en ervaring die men enkel na jaren van praktijk beheerst.

Herstellen parketvloer

Herschuren

Voor ons is schuren een passie. Oude, versleten vloeren zo goed als nieuw maken, is telkens weer een uitdaging.

Herschuren parketvloer

Bouwdroger

Op zoek naar een bouwdroger voor het ontvochten van een ruimte ?

Bouwdroger huren

Janssen Parketvloeren

Natienlaan 37
8300 Knokke
BE 0677.349.713

Contact

info@janssenparketvloeren.be
TEL: 0475 559148

Algemene voorwaarden
Privacy